Pinetum Blijdenstein
Editie: 8414-02-2024
Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Op zondagmiddag 25 februari a.s. kunt u weer wandelen door het 19-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Aan de hand van een routebeschrijving en fotobladen wandelt u over de Boomberg en het voormalige landgoed Vogelenzang.

U kunt starten vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Na afloop krijgt u een kom snert met roggebrood en spek in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. De individuele wandeling is ca. drie kilometer lang en duurt een uur.

Kosten bedragen 6 euro per persoon (inclusief entree en erwtensoep met roggebrood en spek) en kinderen tot 12 jaar 4 euro. Vrienden van het Pinetum betalen 3 euro. Tuin is geopend vanaf 12.00 uur.

Vooraf aanmelden via email: evenementen@pinetum.nl
Blijdenstein Nieuws en vriendenkaartBlijdenstein Nieuws en vriendenkaart

Met enige vertraging kunt u het Blijdenstein Nieuws en de vriendenkaart voor 2024 eind februari verwachten.

Natuurlijk kunt u gewoon de tuin blijven bezoeken. De eerste prille tekenen van de lente zijn al te zien. De sneeuwklokjes staan vol in bloei en ook de eerste bloeiende Rhododendron dauricum ’Midwinter’ (zie foto) kunt u al bewonderen.
Code geelCode geel

Gelet op de soms onvoorspelbare weersomstandigheden en dan met name stormachtig weer met rukwinden zal de tuinpoort voortaan bij het uitgeven door het KNMI van code geel en hoger gesloten zijn.

Veiligheid gaat boven alles en met het oog op de oude bomen in de tuin kan deze niet gegarandeerd worden bij harde wind. Excuus voor uw tevergeefse komst.
Rondleidingen 2024Rondleidingen 2024

Vanaf april zal iedere tweede zondag van de maand een openbare rondleiding plaatsvinden. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang en duurt ongeveer een uur.

Behalve entree zijn er geen extra kosten verbonden aan de rondleiding. Voor de openbare rondleiding hoeft u zich niet aan te melden.
Hilversum 600 jaarHilversum 600 jaar

Op 4 maart 2024 bestaat de gemeente Hilversum 600 jaar en dat gaat gevierd worden.

Ook Pinetum Blijdenstein zal een feestelijk tintje aan dit jaar geven. De voorbereidingen zijn in volle gang. U wordt op de hoogte gehouden.

Klik op de link voor de website met alle feestelijke activiteiten.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.