Pinetum Blijdenstein
Editie: 7901-09-2023
Monumentenweekend

Monumentenweekend

Zoals ieder jaar heeft het Dudok Architectuur Centrum een programma voor de Open Monumentendagen samengesteld. Het landelijk thema is Levend Erfgoed en wederom kunt u op 30 locaties in Hilversum een kijkje gaan nemen. Onze mooie botanische tuin is natuurlijk een verzameling van bijzondere planten en bomen, groeiend op het Hilversumse zand, en met recht een stukje levend erfgoed te noemen.

Dit weekend is de toegang gratis en u kunt op zaterdag 9 september om 14.00 uur meelopen met een rondleiding. Zondag 10 september is er een openbare rondleiding om 13.30 uur. Om 15.00 uur kunt u genieten van een concert van het Goois Jeugdorkest.

De tuin is geopend vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Op het terras en in het bezoekerscentrum kunt u genieten van een hapje en een drankje. Wees welkom!


 •  klik hier voor meer informatie
Meet and greet the architect!Meet and greet the architect!

Tijdens het Open Monumentenweekend zullen op zaterdag 9 september van 13.00 tot 15.00 uur Enzo Valerio, de architect die het paviljoen heeft ontworpen en nu met zijn atelier ook bouwt, en enkele medewerkers aanwezig zijn om een toelichting over de bouw te geven.

Het paviljoen begint vorm te krijgen: de wanden staan en ook de vloer is al gestort. Een mooie gelegenheid om al uw vragen over het bouwproject te stellen aan Enzo!
Optreden Goois Jeugd OrkestOptreden Goois Jeugd Orkest

Traditiegetrouw kunt u tijdens het Open Monumentenweekend op zondagmiddag 10 september om 15.00 uur weer genieten van een optreden door het Goois Jeugd Orkest.

Het orkest telt meer dan 60 kinderen van 8 tot 20 jaar die samen een divers programma van klassieke meesterwerken, filmmuziek en pop zullen spelen.
Japanse theeceremonieJapanse theeceremonie

Op zondagmiddag 24 september kunt u om 14.30 uur een Japanse theeceremonie onder de coniferen bijwonen. De afgelopen edities waren snel volgeboekt.

Haruka Matsuo deelt met u het ritueel van groene Gyokuro thee en een traditionele lekkernij.

U dient zich aan te melden via onderstaande link naar de website van Haruka Matsuo. Meer informatie kunt u lezen op onze eigen website.


 •  klik hier voor deelname
Museumhelden gezochtMuseumhelden gezocht

Lijkt het u leuk om op zondagmiddag enkele uurtjes gastvrouw of gastheer te zijn voor de bezoekers? Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang met terras op de mooiste plek van Hilversum is op zoek naar vrijwilligers.

Ook zijn er vacatures voor rondleiders. Bent u enthousiast over onze collectie planten en bomen en vindt u het leuk om voor een groep uw verhaal te doen, dan kunt u zich aanmelden via de website van Museumhelden. U krijgt natuurlijk een gedegen opleiding voor de benodigde kennis.

Via onderstaande link komt u in contact met onze vrijwilligerscoördinator Tanja Goderie.


 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.