Pinetum Blijdenstein
Editie: 7806-07-2023
Zomerrust

Zomerrust

Na een zonnige en droge lente staat de zomer in de startblokken. Er moest al gesproeid worden om varens en gras frisgroen te houden en dat zorgde soms voor hilariteit in de tuin als een sproeier een wandelpad bereikte.

Deze zomertijd kent vaak een rustige sfeer. Veel bezoekers waarderen de koelte onder de bomen en dommelen wat weg op een bankje. Als de temperatuur echt de hoogte inschiet, ruik je de coniferen nog sterker. De lucht van warme hars en verdampende etherische olie. Heerlijk!

Komt u snel een wandeling maken?
Go toernooiGo toernooi

De sterkste Go-spelers uit de Gooi- en Vechtstreek en daarbuiten ontmoeten elkaar op zondag 20 augustus tijdens het Blijdenstein Go-toernooi.

Go is van origine een Oostaziatisch bordspel, dat met twee spelers gespeeld wordt.

Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur wordt er bij mooi weer buiten gespeeld.

 •  klik hier voor meer informatie
Betonstort pilaren PaviljoenBetonstort pilaren Paviljoen

Het was een druk verkeer op de Van der Lindenlaan met betonwagens deze week. Het beton voor de drie grote pilaren werd in etappes gestort. Voor het maken van het betonmengsel is ook een percentage geel dekzand uit de bodem van de tuin gebruikt.

Tijdens het storten werden er kleine zwerfkeien tegen de randen van de bekisting aangebracht. Een secuur werkje. De stenen worden zo opgenomen in de pilaren als versiering. Maandag 17 juli wordt de bekisting weggehaald en zullen de pilaren te bewonderen zijn.
Boombergse bijtjesBoombergse bijtjes

Mooi zonnig weer zorgde ervoor dat er volop activiteit was in de twee bijenkasten achter het huis. De bijen waren erg druk en dat was te merken aan de volle honingraten.

Tuinbaas en imker Hans poseert met een honingraat.

Deze zuivere kwaliteit honing (koud geslingerd) is te koop aan huis. Contante betaling, geen pin aanwezig.
Museumhelden gezochtMuseumhelden gezocht

Lijkt het u leuk om op zondagmiddag enkele uurtjes gastvrouw of gastheer te zijn voor de bezoekers? Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang met terras op de mooiste plek van Hilversum is op zoek naar vrijwilligers.

Via onderstaande link komt u in contact met onze vrijwilligerscoördinator Tanja Goderie.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.