Pinetum Blijdenstein
Editie: 7602-06-2023
Bouw Paviljoen en concert Cuypers Ensemble

Bouw Paviljoen en concert Cuypers Ensemble

De bouw van het nieuwe Paviljoen verloopt voorspoedig. Het mooie droge weer van de afgelopen weken werkt zeker mee. De betonnen fundering is gestort en een eerste proefpilaar staat. Architect Enzo Valerio heeft deze luchtopname gemaakt met behulp van een drone.

Zondagmiddag 4 juni zal vanaf 15.00 uur het Cuypers Ensemble een concert in de tuin verzorgen. Nog niet op het nieuwe podium, maar dat zal volgend jaar anders zijn. De jonge strijkers zijn getalenteerde musici van tussen de 10 en 17 jaar oud. Het orkest bestaat uit violisten, altviolisten en cellisten, samen ruim dertig kinderen.

Het orkest speelt deze middag in verschillende samenstellingen een programma met kamermuziek.
Jeugdschaaktoernooi HSGJeugdschaaktoernooi HSG

Op zondag 18 juni a.s. strijden de jeugdige schakers van het Hilversums Schaakgenootschap (HSG) weer om de Blijdensteintrofee. De trofee dankt zijn naam aan de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein, die niet alleen een succesvol verzamelaar van coniferen was, maar ook een zeer verdienstelijk schaker.

Het schaaktoernooi, waarvan de deelnemers uit het hele land afkomstig zijn, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.


 •  klik hier voor meer informatie
Openbare rondleidingOpenbare rondleiding

Zondagmiddag 11 juni kunt u om 14.00 uur meelopen met de rondleiding van Paulien Frieling. De verhalen over de bijzondere coniferencollectie van Pinetum Blijdenstein zijn altijd inspirerend en leerzaam.

De rondleiding start bij het bezoekers-centrum Klein Vogelenzang en duurt ongeveer een uur. Voor deelname dient u zich aan te melden via evenementen@pinetum.nl
Japanse theeceremonieJapanse theeceremonie

De Japanse theeceremonie van Haruka Matsuo is een groot succes. De beide tijdstippen op zaterdag 24 juni zijn reeds volgeboekt.

Niet getreurd. In het najaar zal Haruka nogmaals een theeceremonie hier onder de coniferen organiseren. Datum volgt. Houdt u onze nieuwsbrief in de gaten?
Succesvolle Stoer Succesvolle Stoer

Plantenmarkt Stoer in de Schaduw was weer een groen feestje voor vele plantenliefhebbers. Het weer kon niet beter en de gemoedelijke sfeer ook.

De plek op het middenveld bleek een goede alternatieve locatie voor enkele kramen. Uiteindelijk kwam de teller te staan op 300 bezoekers. Niemand verliet de tuin met lege handen!
High tea voor vrijwilligersHigh tea voor vrijwilligers

Altijd staan ze paraat voor andermans feestje in Klein Vogelenzang. Dit keer werden de rollen omgedraaid en konden onze vrijwilligers aanschuiven voor een high tea.

Hartelijk dank voor al jullie hulp de afgelopen jaren!

Als u dit gezellige vrijwilligersteam wilt versterken, neemt u dan contact op via onderstaande link. U bent van harte welkom!

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.