Pinetum Blijdenstein
Editie: 7401-04-2023
Alle paashazen verzamelen!

Alle paashazen verzamelen!

Overal is de lente nu goed losgebarsten. Na de sneeuwklokjes en krokussen is het de beurt aan de narcissen en rododendrons om de tuin een kleurtje te geven. De paasdagen komen eraan en traditioneel is het op Paasmaandag 10 april weer feest voor de kinderen om eieren te komen zoeken!

U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur. Als het zonnetje schijnt, kunt u fijn zitten op het terras en bij minder weer is het warm en droog in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. U kunt genieten van een hapje en een drankje.

De tuin sluit om 16.30 uur. Kinderen zonder begeleiding van een volwassene worden niet toegelaten.
Jonge uilenJonge uilen

Enkele weken geleden waren ze voor het eerst te horen en te zien; jonge bosuilen! Al jarenlang hangt er een uilenkast in de tuin, maar deze winter besloot een bosuilenpaartje eindelijk dat het tijd was voor uitbreiding.

Overdag houden de uilskuikens zich stil om zodra het schemert luid piepend de ouders aan te sporen te jagen. Blijkbaar is het een goed muizenjaar, want de jonge bosuilen groeien goed.
Nieuwe naambordjesNieuwe naambordjes

De komende maanden kunt u in de kassen en in de tuin de nieuwe groene naambordjes bewonderen.

Er is bewust gekozen voor de kleur groen in plaats van wit om de bordjes meer te laten wegvallen in de omgeving.

De nieuwe bordjes zijn gemaakt van aluminium. Daardoor zullen deze niet snel breken en langer meegaan.

Ook zijn de namen niet ingegraveerd en blijven deze langer goed leesbaar, doordat ze niet dichtslibben met algen en vuil.
Rondleiding zondag 2 aprilRondleiding zondag 2 april

Zondagmiddag 2 april kunt u om 14.00 uur meelopen met de rondleiding van Paulien Frieling. Deze start bij het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang en duurt ongeveer een uur.

Voor deelname dient u zich aan te melden via evenementen@pinetum.nl
Eigen huis & tuinEigen huis & tuin

Op maandag 24 april kunt u op RTL kijken naar een opname gemaakt hier in de tuin.

Tuinbaas Hans van Roon vertelt over zijn passie voor de tuin. Het is even afwachten wat er precies wordt uitgezonden, d.w.z. een hele middag opnames maken voor vijf minuten televisie.
Mooie wandelingMooie wandeling

Komt u vooral de komende weken een wandeling maken langs de eerste bloeiende rododendrons. Langs het pad bloeit nu de Japanse Rhododendron degronianum. Ieder voorjaar een plaatje!

Ook voor uw eigen tuin verkrijgbaar bij diverse kwekers in het land.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.