Pinetum Blijdenstein
Editie: 7004-11-2022
Vanuit de lucht

Vanuit de lucht

Wat een bijzondere foto! De herfst is aangebroken, maar de tuin oogt groen en zomers. Met behulp van een drone heeft de architect van het te bouwen Paviljoen, Enzo Valerio, deze foto gemaakt. Het oude podium wordt momenteel afgebroken, zodat in het voorjaar de nieuwbouw kan beginnen. Het jaar 2023 belooft een spannend jaar te worden!

Er staan nog enkele activiteiten op het programma dit jaar. De openbare rondleiding 'Op drift' op zondag 13 november en als klap op de vuurpijl de kerstmarkt 'Kerst Natuurlijk' op zondag 11 december. Zet u de data op uw kalender of in uw smartphone?
Afscheid van het podiumAfscheid van het podium

Na vele jaren dienst te hebben gedaan bij muzikale uitvoeringen en huwelijks-sluitingen is het einde gekomen voor het podium. Eerst is de dakconstructie afgebroken, waarna de bielzen zijn afgevoerd als chemisch afval. De tegels zullen hergebruikt worden op een andere plek in de tuin en het zand zal ook wel zijn weg ergens vinden.

Op de foto het Goois Jeugdorkest op het Open Monumentenconcert afgelopen september.
Grote jongensGrote jongens

Afgelopen jaar zijn er vele zwerfkeien uit de grond tevoorschijn gekomen door de rioleringswerkzaamheden in de buurt. Heeft u de nieuwe rand al gezien bij de Mammoetboom? Helemaal opgebouwd uit zwerfkeien gevonden onder de Jonkerweg.

Een bouwlocatie in de wijk leverde enkele heel grote zwerfkeien op, die ons door de eigenaar zijn geschonken. Hartelijk dank hiervoor en ook deze zullen een mooie plek krijgen in de tuin.
Kerst NatuurlijkKerst Natuurlijk

Op zondagmiddag 11 december van 12.00 uur tot 17.00 uur kunt u helemaal in de kerststemming komen op onze kerstmarkt. Enkele kraampjes met natuurlijke kadootjes zoals bijvoorbeeld uniek aardewerk gedraaid door tuinbaas Hans en tuinvrijwilligster Annelies. Kadootjes om weg te geven of lekker zelf te houden.

Natuurlijk zijn er kerstmuziek, vuurkorven en voor de kinderen een leuke kerstknutsel (zie foto).
HerfstkleurenHerfstkleuren

Misschien heeft u het net gemist, maar de Goudlarix was weer echt een plaatje. Helaas duurt het meestal kort, want de naaldjes van deze conifeer vallen snel af door regen en wind.

Deze komende weken bereidt de tuin zich voor op de winter, al was het afgelopen weekend nog zomers. Het mooie weer zorgt ook voor veel paddenstoelen onder de bomen. Komt u snel even een wandeling maken?
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.