Pinetum Blijdenstein
Editie: 6918-09-2022
Kunstexpositie Klein Vogelenzang

Kunstexpositie Klein Vogelenzang

Gedurende alle dagen vanaf zaterdag 24 september t/m zondag 2 oktober 2022 exposeren de beeldende kunstenaars Alice August de Meijer, Ek van Zanten en Yvonne Zeylstra met hun werken in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang.

De expositie is vrij toegankelijk gedurende de normale openingstijden van de tuin (entree tuin). Elke openingsdag zal een kunstenaar aanwezig zijn om u te woord te staan bij eventuele vragen. Het is zeker fijn om uw tuinbezoek te combineren met mooie beeldende kunst.


 •  klik hier voor meer informatie
Erfgoedfestival Gooi & Vecht Erfgoedfestival Gooi & Vecht

Op vrijdag 14 oktober reikt Arthur van Dijk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Noord-Holland, de Culturele Prijs Noord-Holland 2022 uit aan de organisatie van het Erfgoedfestival Gooi & Vecht. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Regioconservator Laura Grijns zal deze prijs in ontvangst nemen. Het Erfgoedfestival laat het publiek kennismaken met de rijke geschiedenis van Gooi en Vechtstreek via tentoonstellingen, wandelroutes, lezingen, educatieve programma’s en nog veel meer. Pinetum Blijdenstein is een vaste partner en deelnemer van het Erfgoedfestival.

 •  klik hier voor meer informatie
Nieuwe verwarmingsketelNieuwe verwarmingsketel

Na 30 jaar werd het tijd voor een nieuw verwarmingssysteem dat minder gas verbruikt, meer rendement oplevert en uitgebreid kan worden met een warmtepomp.

Met dank aan diverse subsidiegevers worden momenteel de oude verwarmingsketels vervangen. Over drie maanden zal het systeem met de warmtepomp worden uitgebreid.

Voor de winter zal alles gereed zijn en zullen we benieuwd zijn welke (gas)besparing dit voor de stookkosten gaat opleveren.
Openbare rondleiding 9 oktoberOpenbare rondleiding 9 oktober

Op zondagmiddag 9 oktober a.s. kunt u om 14.00 uur meelopen met de openbare rondleiding door de tuin.

U hoeft zich hiervoor niet aan te melden en er zijn, behalve de entree voor uw bezoek, geen extra kosten hieraan verbonden. De rondleiding start bij het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang en duurt ongeveer een uur.
Nieuwe vriendenactie 2022 en 2023Nieuwe vriendenactie 2022 en 2023

Vanaf de maand september geldt een speciale vriendenwervingsactie. Als u nu vriend wordt van Pinetum Blijdenstein voor het resterende jaar 2022 , betaalt u voor het jaar 2023 geen contributie. U krijgt dus enkele maanden extra om van deze fraaie tuin te genieten.

Als dat geen mooie aanbieding is om in overweging te nemen? Mocht u al vriend zijn, dan is het natuurlijk ook een heel leuk kado om weg te geven.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.