Pinetum Blijdenstein
Editie: 6604-06-2022
Zomer in aantocht

Zomer in aantocht

Na een fris voorjaar met veel zon en weinig regen is de zomertijd aangebroken. De rododendrons hebben schitterend gebloeid en de laatste soorten zullen over enkele weken nog een ’grand finale’ houden. De coniferen en varens lopen goed uit en eigenlijk is de tuin nu op zijn mooist, dus kom snel een wandeling maken.

Ook is er weer genoeg te doen in de maand juni. Fijn na twee jaar relatieve stilte weer veel bezoekers te mogen verwelkomen. Uitgestelde huwelijken en feestjes brengen weer reuring en iedereen geniet van alle sociale activiteiten. Een concert, een schaaktoernooi voor de jeugd en theater staan deze maand op het programma.
Concert Cuypers EnsembleConcert Cuypers Ensemble

Op zondagmiddag 5 juni (Pinksterzondag) is er vanaf 15.00 uur een concert van het Cuypers Ensemble. De jonge strijkers zijn getalenteerde musici van tussen de 10 en 17 jaar oud. Het orkest bestaat uit violisten, altviolisten en cellisten, samen ruim dertig kinderen.

Het orkest speelt deze middag in verschillende samenstellingen een openluchtconcert op het podium in het Pinetum met een programma van kamermuziek.

Blijdenstein JeugdschaaktoernooiBlijdenstein Jeugdschaaktoernooi

Op zondag 12 juni a.s. strijden de jeugdige schakers van het Hilversums Schaakgenootschap (HSG) weer om de Blijdensteintrofee. De trofee dankt zijn naam aan de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein, die niet alleen een succesvol verzamelaar van coniferen was, maar ook een zeer verdienstelijk schaker. Het schaaktoernooi, waarvan de deelnemers uit het hele land afkomstig zijn, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

 •  klik hier voor meer informatie
Tuintheater speelt weer!Tuintheater speelt weer!

Op zondagmiddag 19 juni is er om 16.00 uur weer een openlucht optreden van het Tuintheater, dit keer de komedie ’God van de Slachting’.

Al enkele keren heeft het Tuintheater een toneelstuk uitgevoerd op het gras van Pinetum Blijdenstein. De eenakters 'De Beer' en 'Het Aanzoek' van Anton Tsjechov waren een groot succes. Dit keer kunt u genieten van een hedendaags stuk van de Franse toneelschrijfster Yasmina Reza.

Kaarten verkrijgbaar via www.hettuintheater.nl via onderstaande link.

 •  klik hier voor meer informatie
Rondleiding zondag 12 juniRondleiding zondag 12 juni

Op zondagmiddag 12 juni a.s. kunt u om 14.00 uur meelopen met de openbare rondleiding door de tuin.

Deze rondleiding staat in het teken van het jaarthema 'Op Drift', de invloed van de continentale beweging op de evolutie van de coniferen van het zuidelijk halfrond.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden en betaalt de gewone entree.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.