Pinetum Blijdenstein
Editie: 6506-05-2022
Stoer in de Schaduw zaterdag 21 mei

Stoer in de Schaduw zaterdag 21 mei

Na twee jaar afwezigheid is het weer mogelijk om onze plantenmarkt Stoer in de Schaduw te organiseren. Op zaterdag 21 mei kunt u vanaf 10 uur weer uw groene kooplust bevredigen en thuiskomen met bijzondere planten, juist geschikt voor een (half)schaduwplekje in uw tuin.

Naast de bekende kwekers zijn dit jaar ook weer diverse plantenverenigingen present om u gedegen info te geven over varens, hosta's en vaste geraniums.

Deze dag is altijd voor iedereen een feestje, dus zet de datum op uw kalender. Klik hieronder op de link voor meer info over de aanwezige deelnemers aan de markt.

 •  klik hier voor meer informatie
Rododendronrondleiding zondag 8 meiRododendronrondleiding zondag 8 mei

Traditioneel op Moederdag kunt u weer met Gerdy van der Lans een wandeling maken langs de bloeiende rododendrons. Wist u dat de collectie meer dan 250 soorten bevat, die gedurende het vroege voorjaar tot eind juni bloeien?

Ook krijgt u enkele praktische tips hoe uw eigen rododendron te behandelen voor een optimale groei en bloei. Na afloop kunt u genieten van koffie met taart in het bezoekerscentrum.

Rondleiding start om 14.00 uur en u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Bijenzwerm in aprilBijenzwerm in april

Uitzonderlijk vroeg was er op 14 april al een bijenzwerm voor tuinbaas en imker Hans te scheppen. Gelukkig was de koningin met het halve volk in de achtertuin van onze buurvrouw beland. Wel vier meter hoog, dus een ladder was nodig.

Alles ging gelukkig voorspoedig en er staan nu twee bijenkasten achter de beheerderswoning. Nu hopen op mooi weer en voldoende bloemennectar om later weer potjes honing te kunnen vullen. Aan de bijen zal het niet liggen!
Nieuwe bordenNieuwe borden

Is u al opgevallen dat er enkele nieuwe borden zijn geplaatst? Dankzij de subsidie van het Kickstart Cultuurfonds, een samenwerking van een aantal fondsen om de gevolgen van Corona op te vangen, konden de borden worden aangeschaft. Ook de komst van de nieuwe kaartjesautomaat werd in 2020 door het Kickstart Cultuurfonds gefinancierd. Hartelijk dank hiervoor!

Zo wordt de tuin steeds een stukje mooier en informatiever voor bezoekers.
Concert Cuypers EnsembleConcert Cuypers Ensemble

Op zondagmiddag 5 juni kunt u komen luisteren naar een optreden van het Cuypers Ensemble in de tuin.

Het Cuypers Ensemble is een strijkorkest uit Hilversum voor de jeugd tot 18 jaar. Met veel enthousiasme brengen zij u een heerlijk ontspannen concert met veelzijdige repertoire.

Het concert start vanaf 15.00 uur en u betaalt naast entree tuin geen extra kosten.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.