Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2020
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

28 augustus 2016 - Japan-dag met Go toernooi

Deze zondag kunt u kennismaken met het eeuwenoude Go-spel. Go is een bordspel van Oost-Aziatische oorsprong en wordt in Japan, Taiwan en China door miljoenen mensen gespeeld. Het toernooi wordt georganiseerd door de Hilversumse Go Club en vindt plaats op het podium in de tuin. De wedstrijddag start om 9.45 uur met een uitleg van de spelregels, waarna de deelnemers in vijf rondes van een uur spelen. Omstreeks 16.30 uur is de prijsuitreiking, waarna het toernooi wordt besloten met een feestelijke borrel.

Verder zijn er die dag informatiekramen van de Bonsaivereniging Midden-Nederland en de Ikebanavereniging. U kunt ter plekke een demonstratie krijgen over het onderhouden van de bonsai en het opmaken van een Japans bloemsierstuk. Daarnaast kunt u al uw vragen stellen aan de deskundige verenigingsleden.

Om 12.00 uur in de lunchpauze van het Go-toernooi geeft de Hilversumse Dojo Kaizen voor de liefhebbers een demonstratie kendo en laido op het gras onder de bomen. Laido is een rituele handeling van het ontbloten van het vechtzwaard en kendo is het Japans zwaardvechten. Echte zwaarden zijn uit veiligheidsoverwegingen vervangen door bamboestokken, maar u zult merken dat een gevecht een uiterst geconcentreerde en explosieve zaak is voor de beoefenaars.

Om 14.00 uur kunt u met Rob Gerner een rondleiding meelopen langs de bijzondere coniferen in ons Pinetum.

En "last but not least" kunt u vanaf 12.00 uur in de nieuwe overwinteringskas de expositie "De heilige Japanse bomen in het Pinetum" van Haruka Matsuo bekijken. Haruka heeft zich laten inspireren door onze bijzondere collectie Japanse coniferen en de heilige bomen in Japan.

 

« terug  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin