l fb ig

Wat is er te doen?

zondag 24 september - Japanse theeceremonie Haruka Matsuo

Op zondagmiddag 24 september om 14.30 uur kunt u genieten van een authentieke Japanse theeceremonie. Een theeceremonie is een comtemplatief ritueel in stilte. Haruka Matsuo voert alle handelingen uit die voorafgaan aan het drinken van de groene Gyokuro thee en het eten van een traditionele Japanse lekkernij. Het servies is door haarzelf gebakken met gebruik van het gele zand van Pinetum Blijdenstein. Een oude Japanse meester in de keramiek leerde haar theepotjes maken met houten mallen.

Haruka zegt hierover: "Tijdens de ceremonie lijkt de tijd te verdwijnen. Je doet het proces voor en deelt dit met de toeschouwers. De thee maak je namelijk voor de ander. In de aandacht zit voor mij de schoonheid."

De ceremonie duurt ongeveer anderhalf uur. De prijs bedraagt 22,50 euro inclusief toegang tuin. Voor Vrienden van Pinetum Blijdenstein is de prijs 19 euro. Maximaal 15 deelnemers. Bij voldoende belangstelling is er om 12.30 uur ook een theeceremonie.

U kunt zich opgeven vanaf 1 september a.s. en betalen via de website van Haruka: www.japansetheepot.nl

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
l fb ig
Pinetum