Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2022
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

t/m zondag 12 september - Erfgoedfestival Gooi & Vecht

 

Musea, bibliotheken en historische kringen in Gooi & Vecht organiseren deze zomer een Erfgoedfestival over grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders in onze regio.

U moet hierbij denken aan Casparus van Houten (1770-1858), de uitvinder van de cacaopoeder, die uitgebreid in het licht wordt gebracht door Museum Weesp. Het Singer Museum in Laren heeft een speciale tentoonstelling samengesteld met moderne affiches van Hotel Hamdorff. De stichter van het hotel Jan Hamdorff (1860-1931) was de drijvende kracht van cultureel Laren.

Het Comenius Museum in Naarden vertelt het verhaal van de beroemde Tsjechische filosoof, theoloog en pedagoog Jan Amos Comenius (1592-1670), die de promotor was van het vrije denken over kerk en pleitte voor onderwijs voor zowel jongens als meisjes van alle rangen en standen.

Via tentoonstellingen, educatieve programma's, vlogs, podcasts en een kinderdoeboek worden de verhalen voor een breed publiek ontsloten. Vanwege de Covid-19 maatregelen is een buitenprogramma georganiseerd, zodat u zelfstandig op pad gaat langs de historische locaties met behulp van 14 thematische wandelingen en een fietspuzzeltocht in de Spacetime Layers app.

Bij de ingang van onze tuin vindt u een gratis festivalgids en een routekaart van de deelnemende locaties aan het Erfgoedfestival. Dus spring op de fiets en geniet van de zomer en het leuke aanbod aan activiteiten.

Actuele informatie over het Erfgoedfestival Gooi & Vecht vindt u op de festivalwebsite: www.erfgoedfestivalgooivecht.nl

 

 

« terug  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w