Pinetum Blijdenstein
Editie: 3208-12-2018
Kerstboomrondleiding

Kerstboomrondleiding

Als echte decembertraditie organiseert Pinetum Blijdenstein op zondag 16 december om 14.00 uur de jaarlijkse kerstboomrondleiding. De rondleiding begint in het bezoekerscentrum, waar Rob Gerner vertelt over de geschiedenis van de kerstboom door de eeuwen heen. Daarna neemt Paulien Frieling u mee de tuin in langs de coniferen die gebruikt worden als kerstversiering.

De rondleiding begint om 14.00 uur in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. Na afloop kunt u in gezellige kerstsfeer bijpraten met warme chocolademelk of gluhwein in ons bezoekerscentrum. Buiten staat de vuurkorf aan! Volwassenen betalen 5,-- p.p. inclusief een consumptie en kinderen tot 12 jaar 3,50. Vrienden van het Pinetum zijn slechts 3,-- verschuldigd. De tuin is vanaf 12.00 uur geopend.
Tuintalk Eetbare planten in het PinetumTuintalk Eetbare planten in het Pinetum

Wist u dat jonge sparrentopjes heel geschikt zijn om een lekker potje thee van te trekken en dat de Ginkgo-noten voor Japanners een ware delicatesse zijn?
Mariette Belderbos geeft op zondag 20 januari om 14.00 uur een interessante lezing over de eetbare planten en bomen in het Pinetum. Na deze lezing kunt u met haar de tuin in gaan voor een speciale rondleiding. U hoeft uzelf niet aan te melden voor deelname. Entree tuin 2,50. Vrienden van het Pinetum hebben gratis toegang.
BinnensteBuitenBinnensteBuiten

Pinetum Blijdenstein komt op de televisie! Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten heeft deze afgelopen vrijdag opnames gemaakt in de tuin. Het weer was vreselijk, maar de tuin blijft een plaatje. De uitzending zal plaatsvinden in de tweede of derde week van januari. We houden u op de hoogte!
Heel fijne feestdagen gewenst!Heel fijne feestdagen gewenst!

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Pinetum Blijdenstein wensen u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2019!

Zowel op beide kerstdagen als Nieuwjaarsdag is de tuin vanaf 12.00 uur geopend. U bent van harte welkom om een winterse wandeling te maken!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.