Home  |   Contact  |   Sitemap  |   Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2019
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

16 augustus - Het Erfgoedfestival en een TuinTalk op donderdagavond 16 augustus

Het Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi en Vecht' kent een groeiend aantal boeiende locaties in de Gooi- en Vechtstreek.  Het Singer Laren, het Huizer Museum, Kasteel Loenersloot, Kasteel Sypestyn, Museum Weesp, het Muiderslot, Pampus, het Goois Natuurreservaat horen tot de vele locaties die meedoen. Met het Erfgoedfestival wordt de verbinding gezocht tussen de gezamenlijkheid van deze locaties; Groen en Erfgoed. In dit eerste jaar worden er veel interessante en wisselende activiteiten aangeboden zoals workshops, tentoonstellingen, demonstraties, wandel- en fietsroutes en lezingen.

Op veel locaties kunt u bij uw bezoek stickers krijgen voor het ‘Erfgoed Paspoort'. Bij inlevering van dit paspoort gevuld met stickers zijn aantrekkelijke prijzen te winnen, zoals een ballonvaart.

Voor kinderen is er ook veel te beleven. Tevens is er het Doeboek ‘Groen in Gooi en Vecht'. Het Doeboek staat boordevol verhalen, puzzels, opdrachten, moppen en knutsel ideeën. Met het Doeboek kunt u met uw kinderen in het Pinetum ook een leuke middag beleven. Een goed idee voor de zomervakantie.

U kunt bij een Festival ‘Tuin Talk'  bijwonen. Een Tuin Talk bestaat uit een lezing van een half uur met aansluitend een rondleiding van een uur door de tuin, geheel aangepast aan het onderwerp. De Tuin Talks zijn gratis, u betaalt slechts het entreegeld. We beginnen om 19.30 uur.

‘Eten uit het Pinetum' is het onderwerp van de Tuin Talk op donderdagavond 16 augustus. Mariette Belderbos vertelt u alle wetenswaardigheden over de eetbaarheid van de planten en over de geschiedenis van het Pinetum als exotische fruittuin.

Het is de moeite waard om de websites van het Pinetum, www.pinetum.nl  en het Erfgoedfestival Groen in Gooi en Vecht, http://www.groeningooivecht.nl,  in de gaten te houden.« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin