Home  |   Contact  |   Sitemap  |   Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2019
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

donderdag 31 mei t/m zondag 9 september - Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi & Vecht’

 

2018 markeert het eerste jaar van het Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi & Vecht'. Pinetum Blijdenstein, groen in hart en nieren en met monumentale gebouwen, neemt deel aan dit festival. 

In dit kader zullen er extra rondleidingen worden gegeven en kan men op twee avonden ‘Tuin Talks' meebeleven. 

Op dinsdag 19 juni van 19.30-21.00 zal het onderwerp zijn ‘Het Pinetum Blijdenstein als Erfgoed'. Pieter Hoogenraad geeft de lezing over de ontstaansgeschiedenis van Pinetum Blijdenstein en de monumenten (natuur en cultuur) in onze tuin. 

Op donderdag 16 augustus van 19.30-21.00 is het onderwerp ‘Plant & Eter'. Mariëtte Belderbos vertelt op deze avond alle wetenswaardigheden over de eetbaarheid van de planten in het Pinetum en over de geschiedenis van het Pinetum als exotische fruittuin.

De lezingen bij de ‘Tuin Talks' duren een half uur. In aansluiting daarop wordt er een rondleiding in de tuin gegeven, geheel aangepast aan het onderwerp. 

De lezingen en de rondleiding zijn gratis. U betaalt het gewone entree voor onze tuin. 

Op zondagmiddag 9 september vindt de afsluiting van het Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi & Vecht' plaats in Pinetum Blijdenstein, met o.a. een optreden van het Goois Jeugdorkest en rondleidingen. Dit valt samen met de laatste dag van de Open Monumentendagen 2018.

Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi & Vecht' laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gooise groenverhalen via tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes en lezingen. Door de hele regio worden activiteiten georganiseerd. Singer Laren, het Huizer Museum, Kasteel Loenersloot, Museum Weesp, het Muiderslot, Pampus, het Goois Natuurreservaat, Pinetum Blijdenstein en heel veel andere organisaties doen mee.

Op de site www.groeningooivecht.nl vindt u alle activiteiten.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin