Home  |   Contact  |   Sitemap  |   Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2018
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

Zondag 17 september - Lezing door Wim van Egmond

EEN WONDERE REIS DOOR DE MICROWERELD

Lezing door Wim van Egmond

Op 17 september 2017 van 14.00 tot 16.00 uur

Van Egmond voer als fotograaf mee op de klipper van het Beagle-project,bekend van de televisieserie. Daar fotografeerde hij plankton. In deze lezing voert hij ons mee op zijn eigen verkenningstocht naar het leven in de microkosmos dat hij vastlegt met behulp van de microscoop en allerlei aanvullende technieken.

We zien filmbeelden van waterorganismen, bacteriën en ééncelligen zoals amoebes en pantoffeldiertjes. Die blijken minder simpel dan we misschien denken! Hoe leven ze en hoe belangrijk zijn ze?

We dwalen door microlandschappen van schimmels en zien hun bijzondere manier van groeien.

Ook licht hij zijn project Naalden toe dat tijdens de expositie Pinetum als Lab te zien is. Het zijn enorm uitvergrote naalden van bomen uit het Pinetum, boeiend en uniek, zoals we ze met ons blote oog nooit zouden kunnen waarnemen.

U zult versteld staan, een niet te missen ervaring! 

Wim van Egmond volgde een opleiding schilderen en fotografie aan de Rotterdamse kunstacademie. Daarna richtte hij zich uitsluitend op de fotografie en specialiseerde zich in de fotomicrografie en stereoscopische fotografie.

Hij deed in 2009 mee aan het televisieproject over de reis van de Beagle. Hij droeg bij aan de realisatie van Micropia in Artis, Amsterdam, het eerste en enige museum voor micro-organismen ter wereld. Zijn web-museum over de microwereld (micropolitanmuseum.com) is inmiddels wereldvermaard.

 Geeft u zich snel op voor deze lezing, want het aantal plaatsen is beperkt, via:

kunst@pinetum.nl

Toegang: met toegangskaartje Pinetum (2,50), of gratis met jaarkaart Pinetum. 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin