Home  |   Contact  |   Sitemap  |   Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2018
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

21-05-2017 - Expositie Kroonjuwelen

Pinetum Blijdenstein nodigt u met genoegen uit voor een minisymposium in het kader van de expositie ‘Kroonjuwelen' op zondag 21 mei 2017 in het bezoekerscentrum van het Pinetum.

Programma

Vanaf 14.00 Ontvangst

14.25 Welkom door Robbert Willink, voorzitter Stichting Pinetum Blijdenstein

14.30 ‘Botanische tuinen, hoeders van bestaand erfgoed, ook in Nederland', Lezing door prof. dr. Joop Schaminee, voorzitter van de Stichting Nationale Plantencollectie

15.00 ‘Kroonjuwelen en het Jaar van de botanische tuinen', Lezing door drs. Joke 't Hart, projectleider van het project Planten voor de Toekomst

15.30 Rondleiding langs een aantal ‘kroonjuwelen' van het Pinetum

17.15 Afsluiting

De expositie ‘Kroonjuwelen' wordt dit jaar gehouden in alle 25 tuinen, verenigd in de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen). Zij tonen in deze expositie de mooiste, zeldzaamste en meest bijzondere planten uit hun collecties.

2017 is ook het Jaar van de Botanische Tuinen. Dat wordt gevierd met de exposities ‘Kroonjuwelen' en (later in het jaar) ‘De Tuin als Lab'; met de introductie van de app Hortus Chat; met de uitgifte van het boek ‘Botanische tuinen in Nederland' en een speciale serie postzegels met afbeeldingen van ‘kroonjuwelen'. Links boven staat ook het nieuwe gezamenlijke logo van de botanische tuinen, ‘HORTUS Botanic Guardians'.

Joop Schaminee is botanicus, gespecialiseerd in vegetatiekunde en bos- en landschapsecologie, en verbonden aan de Wageningen Universiteit en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is voorzitter van de stichting Nationale Plantencollectie en bestuurslid van de NVBT. In zijn werk is hij zeer betrokken bij de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs in de ecologie en het natuurbehoud in Nederland.

Joke 't Hart is bioloog en werkzaam bij de NVBT als projectleider van het samenwerkingsproject Planten voor de Toekomst.. Eerder was zij werkzaam bij de Hortus botanicus Amsterdam. Daarvoor werkte zij als bioloog aan de Universiteit van Amsterdam, als docent op middelbare scholen en lange tijd voor Stichting Natuur en Milieu in Utrecht.

Een antwoord op deze uitnodiging is niet nodig.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin